Ezt a különleges receptet cégünk, a Tetrabbit Kft. azoknak szánja, akik előnyben részesítik a pikáns íz világot.
Hozzávalók:
4 dkg mazsola
1 fej vöröshagyma
4 db nyúlcomb
4 dkg vaj
2 kockacukor
késhegynyi öt fűszerkeverék
2 babérlevél
2-2 evőkanál vörösborecet és balzsamecet
1 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
1 dl száraz fehérbor
30 dkg (konzerv) őszibarack
1 evőkanál kapor
őrölt bors
só
Elkészítés
A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, a hagymát finomra vágjuk. Serpenyőben vajat forrósítunk, és a nyúlcombok minden oldalát elősütjük benne. Kivesszük a húst, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, majd visszatesszük a combokat, a kockacukrot, a fűszerkeveréket, a mazsolát, a babérleveleket, és sóval, borssal ízesítjük.
Meglocsoljuk a borecettel, a borral és a húslevessel, jól összekeverjük, lefedjük, és kislángon pároljuk, közben a combokat gyakran forgatjuk. Amikor a hús már puha, a barackokat lecsöpögtetjük, szeletekre vágjuk, és a hús mellé tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, és kevergetve, közepes lángon 2 percig főzzük. Kivesszük a babérleveleket, a húst megszórjuk finomra vágott kaporral, illetve köretnek hosszúszemű rizst ajánlunk.
Jó étvágyat kívánunk!
Borajánlat
Az édes-savanyú mártás ízét egy zamatos fehér chardonnay bor emeli ki a legjobban.